Ett par veckor in

Några lärdomar

Även detta inlägg, liksom mitt första, är skrivet lite i efterhand. Men jag antar att det är bara att vänja sig vid att som småbarnsförälder är tiden alltid knapp. Nu har jag skördat den första omgången. Tyvärr har inte alla frön grott i ett jämnt tempo vilket gör att jag fick klippa selektivt. Två saker skall jag ändra till nästa omgång:

  • Se till att lite mer jord finns så att mindre risk för uttorkning föreligger.
  • Trycka ner fröna, alternativt lägga ett tunt lager jord ovanpå fröna.
Första skörden broccoli-microgreens

Sallad på microgreens

Det var inte överdrivet många som var klara, men det blev tillräckligt för två personer att blanda i salladen. Jag hade faktiskt fått ihop en helt egenodlad sallad med körsbärstomater från fönsterodling samt Buttercrunch sallad och microgreens från balkongen.

Smaken var mild. Nästan lite för mild. Skulle vilja ha lite mer kraftfull smak. Det kan dock bero på sorten, vilket vi lär märka när jag odlar något annat än broccolifrön. Microgreens överlag, och broccolivarianten i synnerhet, skall vara väldigt nyttigt.

Det går ju tyvärr inte att testa genom att själv äta lite då och då. Jag får helt enkelt förlita mig på att det förhåller sig så, eller att jag annars får en ordentlig placebo-effekt.

Rent dekorativt måste jag säga att de var en fröjd för ögat. Jag förstår att kockar gärna använder microgreens när de tillagar mat som har krav på både smak och estetik. Nu gjorde jag en enkel rätt med en parmesanbakad laxbit och en en sallad så tyvärr blev inte min matbild något att exaltera sig över.

Parmesanbakad lax med sallad, toppad med microgreens

Publicerat

i

,

av